Davo bieren, Deventer

2 juli 2024

Aangezien we op 8 april niet bij de opening konden zijn van DAVO Bieren, zijn we een maand later spontaan gaan kijken bij de nieuwe stadsbrouwerij van Deventer. Maar goed ook, want nu scheen het zonnetje en was er nog plek om te zitten. Dat was bij de drukke opening wel anders, hebben we vernomen.

DAVO BIEREN, DEVENTER

Het trotse team van DAVO bestaat uit Arnoud Pijpker, Marijn Kroon, Jos Schmitz en Frits Lutgerink. Na maanden hard werken is het resultaat ernaar! Het oude automuseum van Deventer heeft een smaakvolle make-over gehad.<p “=””>Buiten op het ruime grasveld, waar ook kinderen kunnen spelen, staan traditionele picknicktafels vol in de lentezon. Binnen is gedacht aan elk detail. Een gemütliche zithoek met stoere houtkachel, strakke hoge tafels en een sloophouten bar met keus uit DAVO, de Prael en ander lekkers. Wisselende taps houden het aanbod interessant.

Met die industriële look, zonder dat het hard of koud aandoet, trekt deze locatie een gemengd publiek. Jonge gezinnen, studenten, oude vriendengroepen… Het bier vloeit voor iedereen. Bijzonder mooi ingericht is het bijbehorende winkeltje, waar ruw materiaal is gebruikt en massief meubilair.

MOOI HORECACONCEPT

In de zon lurken we eerst aan DAVO’s doordrinkbare Café Racer (5,8%) en hun frisse Veto IPA (7,5%). Daarna kiezen we, ondanks de warmte, voor een donker rondje. De DAVO Dark(7,5%) springt eruit! Een zachte Porter, zoetdroppig en soepel in de mond. Doet haast denken aan een lekkere Dubbel.De jongens van DAVO Bieren hebben goed nagedacht over hun business plan. Een duidelijke visie op huisstijl en presentatie, een rustige en toch bereikbare locatie en een mooi horecaconcept dat nergens shabby aandoet. Ze pakken aan wat ze zelf kunnen en besteden uit waar anderen beter in zijn. Zoals de catering, die wordt verzorgd door het populaire Mexicaanse El Popo.

Deze brouwerij met proeflokaal is een welkome aanvulling op een prachtige authentieke stad. DAVO: goed gedaan!

De website van DAVO Bieren

Alle bieren van DAVO